Strategisch HRM

Strategisch HRM
Universiteit Utrecht

Strategisch human resource management. Het masterprogramma duurt een jaar en is onderverdeeld in vier perioden van tien weken. Per periode volgt men twee cursussen. Kandidaten met een hbo-bachelordiploma komen niet in aanmerking voor toelating. Een beperkt aantal studenten van de Hogeschool Utrecht die extra lessen gevolgd hebben kunnen wel deelnemen.

Open Universiteit
Strategisch human resource management. De studie bestaat uit diverse componenten waaronder prestatiemanagement en competitiemanagement. Het korste programma duurt 2 uur (interactieve college). De meeste componenten zijn zelfstudie met begeleiding en vergen 25 uur. Het component ‘Certified professional program HRM in de zorg’ is met intervisie en supervisie en duurt ongeveer 400 uur.

Hogeschool Zuyd
Strategisch HRM. Deze post-hbo opleiding Strategisch HRM is op woensdagavond (18.30-21.45) en duurt een jaar. In totaal zijn er 27 bijeenkomsten verdeeld over een periode van 12 maanden.

LOI thuisstudie
– HBO-deelprogramma Strategisch HRM. Het deelprogramma is onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Onderwerpen zijn o.a Bedrijfsstrategie en SHRM, prestatiemanagement en diversiteitsmanagement. De studie is een zelfstudie; de duur is twee maanden. Een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau is gewenst.

Avans
Masterclass Strategisch & bedrijfskundig HRM. Het programma bestaat uit 4 modules waaronder management control, HR ken- en stuurgetallen, financieel personeelsmanagement en persoonlijk leiderschap. Men gaat werken aan een integrale HR business case. De opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 9 maanden. Gemiddelde studiebelasting is 6 uur zelfstudie per week. Opleidingsplaatsen zijn: Amsterdam, Arnhem, Breda, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.