Strategisch HRM  Universiteit Utrecht
  - Strategisch human resource management
  Het masterprogramma duurt een jaar en is onderverdeeld in vier perioden van tien weken. Per periode volgt men twee cursussen. Kandidaten met een hbo-bachelordiploma komen niet in aanmerking voor toelating. Een beperkt aantal studenten van de Hogeschool Utrecht die extra lessen gevolgd hebben kunnen wel deelnemen.

  Open Universiteit
  - Strategisch human resource management
  De studie bestaat uit diverse componenten waaronder prestatiemanagement en competitiemanagement. Het korste programma duurt 2 uur (interactieve college). De meeste componenten zijn zelfstudie met begeleiding en vergen 25 uur. Het component 'Certified professional program HRM in de zorg' is met intervisie en supervisie en duurt ongeveer 400 uur.

  Hogeschool Zuyd
  - Strategisch HRM
  Deze post-hbo opleiding Strategisch HRM is op woensdagavond (18.30-21.45) en duurt een jaar. In totaal zijn er 27 bijeenkomsten verdeeld over een periode van 12 maanden.

  LOI thuisstudie
  - HBO-deelprogramma Strategisch HRM
  Het deelprogramma is onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Onderwerpen zijn o.a Bedrijfsstrategie en SHRM, prestatiemanagement en diversiteitsmanagement. De studie is een zelfstudie; de duur is twee maanden. Een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau is gewenst.

  Avans
  - Masterclass Strategisch & bedrijfskundig HRM
  Het programma bestaat uit 4 modules waaronder managementcontrol, HR ken- en stuurgetallen, financieel personeelsmanagement en persoonlijk leiderschap. Men gaat werken aan een integrale HR business case. De opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 9 maanden. Gemiddelde studiebelasting is 6 uur zelfstudie per week. Opleidingsplaatsen zijn: Amsterdam, Arnhem, Breda, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

  HRM opleidingen
  - Human Resource Management
  - Thuisstudie van LOI
  - Thuisstudie van NTI
  - Thuisstudie van NHA
  - Human Resource Management HBO
  - Master HRM


  bedrijfsplan, Author=T. Nijeholt GNU Free Documentation License
  afbeelding T. Nijeholt


  Saxion
  - Strategisch HRM (stage, afstudeerproject)
  Het Lectoraat Strategisch HRM verzorgt niet alleen onderwijs over HRM maar doet ook onderzoek. Belangstellende studenten kunnen deelnemen in een van de onderzoeksprojecten. Dit kan in de vorm van een afstudeerproject, stage, minor of van een honours traject.

  ISBW
  - Post-HBO Strategisch Human Resource Management
  De opleiding duurt een jaar en bestaat uit 6 modules. Er zijn 18 lesdagen.

  artikelpagina.nl 2013