Strategisch HRM

Strategisch HRM Universiteit Utrecht
– Het masterprogramma Strategisch human resource management duurt een jaar en is onderverdeeld in vier perioden van tien weken. Per periode volgt men twee cursussen. Kandidaten met een hbo-bachelor diploma komen niet in aanmerking voor toelating. Een beperkt aantal studenten van de Hogeschool Utrecht die extra lessen gevolgd hebben kunnen wel deelnemen.
Open Universiteit
– Strategisch human resource management van de Open Universiteit bestaat uit diverse componenten waaronder prestatiemanagement en competitiemanagement. Het kortste programma duurt 2 uur (interactieve college). De meeste componenten zijn zelfstudie met begeleiding en vergen 25 uur. Het component ‘Certified professional program HRM in de zorg’ is met intervisie en supervisie en duurt ongeveer 400 uur.

Hogeschool Zuyd
– Strategisch HRM is een post-hbo opleiding op een avond in de week wordt gegeven en die 1 jaar duurt. In totaal zijn er 27 bijeenkomsten verdeeld over een periode van 12 maanden.

LOI thuisstudie
– HBO-deelprogramma Strategisch HRM. Het deelprogramma is onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Onderwerpen zijn o.a Bedrijfsstrategie en SHRM, prestatiemanagement en diversiteitsmanagement. De studie is een zelfstudie; de duur is twee maanden. Een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau is gewenst.

Avans
– De Masterclass Strategisch & bedrijfskundig HRM bestaat uit 4 modules waaronder management control, HR ken- en stuurgetallen, financieel personeelsmanagement en persoonlijk leiderschap. Men gaat werken aan een integrale HR business case. De opleiding heeft een doorlooptijd van ongeveer 9 maanden. Gemiddelde studiebelasting is 6 uur zelfstudie per week. Opleidingsplaatsen zijn: Amsterdam, Arnhem, Breda, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Onderwijs

Thuisstudie HR
HRM master
Human Resource Management HBO