Argentinie

Voetbal

De meeste mensen in Nederland zullen bij Argentinië denken aan het voetbal en aan Messi. Het Argentijnse voetbalelftal wist helaas voor ons het wereldkampioenschap te winnen ten koste van ons. In de finale werd het na verlenging 3-1 voor de Argentijnen. In 1970 was Feyenoord wel de winnaar in de strijd om de Wereldbeker. Het won destijds de finale van de Argentijnse club Estudiantes de La Plata. Messi is de leider van het nationale elftal. Bij Barcelona doet hij het uitstekend maar spelend voor zijn land kan hij niet het verschil maken.
Tango

De nationale dans is de wereldbefaamde tango. De Argentijnse tango verschilt van de Europese tango die vaste patronen volgt. De Argentijnse tango is meer improviseren waarbij het gevoel centraal staat. De bandoneon is een kleine trekharmonica die vaak te horen is in de tango in Zuid-Amerika.

Pesos daalt sterk

De economie van Argentinië is al decennia lang een zorgenkindje. De nationale munt is sterk in waarde gedaald. Verleden jaar verloor de Pesos 20% van zijn waarde op een dag. De centrale bank van Argentinië verhoogde daarom het belangrijkste rentetarief naar 60%. Ter vergelijking: het actuele Europese rente ECB tarief is 0%. De keerzijde is wel dat spaargeld bij ons niets meer oplevert. Inwoners van Europa hebben een stabiele economie en investeren bij voorkeur hun geld in huizen.

Rondreizen

Argentinië is ver weg maar is toch een vrij populaire reisbestemming. De uitgestrekte regio Patagonië biedt schitterende natuur met hoge bergen. Veel rondreizen gaan naar Patagonië. Vaak wordt ook Brazilie aangedaan of wordt er gevlogen naar Paaseiland. Hier staan de beroemde stenen hoofden. De duurste rondreizen bezoeken Antarctica en de Poolcirkel. Heb jij interesse in een rondreis in een groep neem dan eens een kijkje op goedkopegroepsreis.nl waar enkele tientallen groepsreizen staan vermeld.

Vakantie

Reizen in Amerika
Cuba salsa en toerisme
KLM werkt samen met AliBaba