Firephone

Een tijdje geleden werd bekend dat de Fire Phone van Amazon is geflopt. De verkopen vielen zodanig tegen dat er personeel is ontslagen. Aanvankelijk werd de smartphone aangeboden voor 200 dollar en daarnaast moest een tweejarig mobiel abonnement worden afgesloten. Amazon legde de nadruk op zijn eigen appstore, muziek- en videodiensten.
reviews Fire Phone

Op de website van Amazon staan ruim 5000 reviews die de smartphone met een 3.5 ster waarderen. Bij een nadere bestudering van de reviews wordt duidelijk dat een hoop klanten ontevreden zijn over de Fire Phone. Maar liefst 43% van de kopers geeft de mobiel 1 ster en 8% geeft 2 sterren. Klanten zijn vooral ontevreden over het besturingssysteem, de batterijduur, de warmte die het toestel produceert en het feit dat veel apps niet werken op de smartphone. De telefoon is nu afgeprijsd van 200 dollar naar 99 dollarcent.

reviews zijn beter geworden?
Als ik thans (25 mei 2016) in Google zoek naar de telefoon van Amazon is er iets opmerkelijks. In plaats van de vorige review pagina (43% gaf 1 ster) staat er nu een andere review pagina. Op deze pagina met meer dan 10.000 reviews geeft slechts 10% van de klanten 1 ster. Bijna de helft (49%) is erg tevreden en geeft 5 sterren…

Niet meer in voorraad
Op de website van Amazon is de smartphone op het moment niet meer beschikbaar. Deze mededeling staat er al sinds 2014. Amazon lijkt gestopt met de verkoop van de Fire phone. De voorraad wordt niet meer aangevuld maar er zal wel ondersteuning blijven voor de gebruikers van de Fire phone. Wanneer men zoekt in Google naar ‘Amazon Fire Phone’ dan staan twee productpagina’s van de website van Amazon bovenaan. Er wordt melding gemaakt dat de telefoon ‘currently unavailable’ is.

Telecom en internet

4 mm dunne smartphone, mobiel abonnement, prepaid en toch hoge rekening