4 Millimeter dunne telefoon

Dunne telefoon

Startup bedrijf Light heeft een mobiel ontworpen die 4mm dun is en het formaat heeft van een creditcard. Om de dunne telefoon te produceren is een project gestart op crowdfundingssite Kickstarter. In november 2015 waren er bijna 3200 deelnemers (‘backers’) die gezamenlijk al meer dan 415.000 dollar hadden ingezameld. De Light Phone weegt nog geen 40 gram en kost pre-ordered 100 dollar. De mobiel werkt op iOS, Android, Windows en Blackberry. Amerikaanse kopers krijgen een oplader, simkaart en 500 minuten prepaid beltegoed. Internationale klanten krijgen alleen een oplader maar geen belminuten of sim.
De dunne telefoon werkt geheel onafhankelijk en is eigenlijk bedoeld als backup van de eigen smartphone. Er zijn situaties dat het handig is dat je niet je dure smartphone meeneemt maar tegelijkertijd toch ook bereikbaar wilt zijn. De Light is zo dun en klein dat hij eenvoudig mee te nemen is in een portefeuille of broekzak. Via een app op de smartphone kunnen telefoontjes worden doorgestuurd naar de Light Phone. Er kan met de dunne mobiel alleen gebeld worden. Er zit geen wifi of blue tooth op noch kunnen er smsjes mee verstuurd worden. Andere toepassingen van de Light Phone zijn om kinderen aan een eigen telefoon te laten wennen of personeel dat in een vertrouwelijke omgeving werkt een tweede mobiel te geven.

De dunne mobiel kan ook naar Nederland verscheept worden. Het bedrijf waarschuwt er wel voor dat kopers zelf moeten nagaan of ze invoerrechten moeten betalen. De verwachting is dat de mobiel in juni 2016 gereed zal zijn voor klanten.