Online boodschappen

Online boodschappen doen

Een van de moeilijkste zaken om online te verkopen zijn de dagelijkse boodschappen. Een belangrijk probleem is de levering van de producten. Als er niemand thuis is: waar laat je de verse etenswaar? Een pakje kan bij de buren bezorgd worden maar een krat verse boodschappen?
Boodschappen app

AH heeft de Appie app ontwikkeld waarmee klanten online boodschappen kunnen bestellen. Men kan kiezen of men de spullen ophaalt na het werk bij een Albert Heijn Pick Up Point of dat ze thuis bezorgd worden door een AH medewerker. Het minimumbedrag van de bestelling bij AH is 70 euro. Tijdens de zomer zijn de bezorgkosten slechts 3 euro als er voor minimaal 100 euro besteld wordt. Voor een bestelling onder de 100 euro betaal je normaal minimaal 4.95 euro. De bezorgkosten lopen op naarmate de bestelling kleiner wordt en het tijdstip van bezorgen. Als je de boodschappen zelf ophaalt is het minimumbedrag van de bestelling 50 euro. Hoewel er geen bezorging is en je er zelf om komt moet je toch ‘servicekosten’ betalen. In de zomermaanden is er een actie waarbij deze servicekosten niet gerekend worden. In augustus 2015 kon bij 40 vestigingen van AH boodschappen opgehaald worden die men van tevoren had bestelt. In de provincies Zeeland, Groningen, Friesland en Drenthe is deze ophaalservice nog niet mogelijk.

Online boodschappen Jumbo

Bij Jumbo kan je wel online boodschappen uitkiezen en ophalen maar er is geen bezorgdienst die het naar je eigen huis brengt. Net als bij AH kan je de boodschappen ophalen bij een Pick Up Point. Voor deze service worden kosten gerekend. Bij een order van 70 euro krijg je een euro korting op de bezorgkosten.

online winkelen bij Plus

Bij Plus supermarkten kan je bij een beperkt aantal winkels de boodschappen komen ophalen. Volgens de website is er geen bezorgdienst beschikbaar. Op de homepage staat nogal prominent aanwezig ‘Stel uw lijstje samen voor: ophalen, bezorgen, zelf winkelen, boodschappenhulp’. Dat wekt toch wel verwachtingen. Maar als je de site raadpleegt blijkt dat Plus supermarkten online nog weinig mogelijkheden biedt.

HelloFresh boodschappenpakket

HelloFresh is een online dienst waarbij klanten een box met boodschappen kunnen bestellen. Het pakket bestaat uit maaltijden met verse groenten en recepten. Iedere week stelt HelloFresh 20 recepten samen voor de klant waarmee deze zelf een aantal gezonde maaltijden kan maken. Men hoeft dus niet meer naar de supermarkt om levensmiddelen te kopen en te bedenken wat men gaat eten. De klant kan niet zelf zijn boodschappenpakket bepalen. Je kan van tevoren zien wat er in het volgende boodschappenpakket zit. Bevalt dit niet dan kan je de box een weekje overslaan. Het lidmaatschap van HelloFresh kost geld. Voor een alleenstaande kost een lidmaatschap 44 euro per week. Men krijgt hiervoor een box met levensmiddelen voor 5 dagen. Een gezonde maaltijd kost dan omgerekend 8.80 euro. Voor twee personen worden de prijzen een stuk aantrekkelijker. Een box met boodschappen voor 5 dagen kost maar 5 euro duurder (49 euro) hetgeen nog geen 5 euro per maaltijd is. Omdat het een abonnement betreft heb je als klant twee weken de tijd om op te zeggen zonder een reden hiervoor te geven.