Nieuwe iPhone 6S

Op 9 september werden de nieuwe iPhones 6S en 6S Plus gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Apple bijeenkomst in San Francisco. Een belangrijke verandering is de 3D Touch schermtechnologie. Door harder te drukken op het beeldscherm kunnen verschillende interacties opgeroepen worden. Zonder op extra knoppen te moeten drukken zorgt de 3D Touch ervoor dat een bepaalde functie direct gebruikt kan worden. Zo kan er sneller een selfie gemaakt worden of een contactpersoon gevonden worden door steviger op het scherm te drukken. De interface is hierdoor rustiger. Een nadeel is wel dat je al die mogelijkheden moet zien te onthouden. Het gewicht van de iPhone 6S zal door het nieuwe beedscherm stijgen met 14 gram. De 6S Plus zal 20 gram zwaarder worden.
Een andere belangrijke verandering in de iPhone 6S is de A9 processor die tot wel 70% sneller werkt dan de A8. Deze snelle processor wordt geleverd door Samsung and TSMC. Het werkgeheugen is verdubbeld naar 2GB en het nieuwe besturingssysteem IOS 9 heeft verschillende verbeteringen.

iPhone 6S Plus

De iPhone 6S Plus zal waarschijnlijk met vertraging op de markt komen. Er schijnen problemen te zijn bij een Japanse leverancier die een bepaald onderdeel maakt voor het 5.5-inch scherm van de 6S Plus.

De prijs van de nieuwe iPhone 6S zal vermoedelijk rond de 739 euro zijn en is hiermee een paar tientjes duurder dan de iPhone 6. Bij T-Mobile kan je je oude iPhone inruilen voor het nieuwste model. De waarde hangt af van het model en of er geen beschadigingen zijn. De winkelmedewerkers bepalen de uiteindelijke waarde die je ervoor terugkrijgt. Op de website van T-Mobile staat wel een tool waarmee je een indicatie kunt krijgen. Voor een Apple iPhone 6 met 16GB wordt een gemiddelde waarde gegeven van 307 euro. Voor een Apple iPhone 4 16GB wordt slechts 49 euro gegeven

Apple watch
Fitness watches
Smartphone aanbiedingen