Virtual Reality bril

Google Cardboard
Google had al eerder een eenvoudige kartonnen virtual reality bril verkocht: de Cardboard. De bril moet zelf in elkaar gezet worden (5-10 minuten werk). De Cardboard werkt met een smartphone van Android 4.1 of hoger. Voor weinig kan je dan leuke 3D ervaringen opdoen. Google zal binnen afzienbare tijd met een nieuwe professionele virtual reality bril komen. Dit nieuws werd bekend in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het bijzondere van de bril is dat het een stand-alone is en niet samen hoeft te werken met een computer, spelcomputer of smartphone.
Oculus Rift

Facebook zal in maart 2016 de Oculus Rift uitbrengen. Er is drie jaar aan de VR-bril gewerkt. De bril werkt alleen op Windows computers die een krachtige videokaart en een goede processor hebben. Ook is een werkgeheugen nodig van minimaal 8GB. De verkoopprijs in Nederland zal 699 euro zijn en kan gereserveerd worden op de website van Oculus Rift. Bij de prijs is inbegrepen een positiesensor, afstandsbediening, Xbox One-controller en 2 games EVE: Valkyrie Founder’s Pack en Lucky’s Tale. Een aantal computers van Asus, Alienware en Dell zijn als beste keus bestempeld (Oculus Ready-pc’s). Een Oculus Rift set + computer is in Amerika te koop vanaf 1500 dollar.

Samsung Gear VR

De Samsung Gear VR for S6 Family is een prima keus als je een echte virtuele ervaring wilt hebben voor een lage prijs. De Samsung Gear VR is een leuke gadget voor een goedkope prijs. Je moet wel een mobiel van Samsung hebben om de bril te kunnen gebruiken (Galaxy S6 of S6 edge). De telefoon wordt op de Gear VR geplaatst. Je hebt hierdoor geen dure pc nodig.

VR bril Playstation

Oculus Rift is de bekende virtual reality bril die door Facebook overgenomen is. De bril trok veel aandacht wereldwijd. Analisten van IHS denken desondanks dat de virtual reality bril van Sony het straks een stuk beter zal doen in de verkoop. De reden is dat Sony 37 miljoen Playstations heeft verkocht waarvan het aannemelijk is dat de gebruikers een grote interesse zullen hebben in een virtual reality bril. Ook heeft Sony zijn eigen game studios en heeft het plannen om 10 titels te lanceren speciaal voor deze brillen. Een PlayStation VR headset zal vermoedelijk in de eerste helft van 2016 worden uitgebracht. Over de prijs is nog niets concreets gezegd. Deze zal in het begin nog vrij hoog zijn maar de verwachting is dat de prijzen ook snel zullen dalen. Analisten vermoeden dat Apple ook een VR headset zal maken voor de nieuwe iPhone 7. Deze smartphone zal naar alle waarschijnlijkheid in 2017 worden uitgebracht.

Homido VR Headset

Heb je geen Samsung mobiel maar wel een krachtige smartphone met groot scherm? Dan kan de Homido VR Headset een prima alternatief zijn. De VR-bril kan goed ingesteld worden en je krijgt er verschillende lenzen bijgeleverd.

Apple

Uiteraard is ook Apple hard bezig om een VR-bril te maken die samenwerkt met de iPhone. Ze hebben een bekende expert van een universiteit ingehuurd en verschillende startup’s opgekocht. Omdat er bijna geen informatie wordt prijsgegeven aan de kant van Apple is er weinig nieuws bekend. Algemeen wordt er vanuit gegaan dat Apple ook met iets zal komen in 2016.

Tags: virtual reality, bril, Google cardboard, Samsung Gear, Oculus Rift, Homido, Playstation
Beste smartwatch
Apple watch
Fitness watches
Race drone