Foutmelding 53 iPhone

Eind september 2015 werd bekend dat gebruikers van een iPhone te kampen hadden met een mysterieuze ‘foutmelding 53’ Deze foutmelding zorgt ervoor dat het toestel blokkeert en niet meer gebruikt kan worden! Het toestel kan na een update niet meer hersteld worden of aangezet. Vertwijfeld zochten velen op het forum naar een antwoord.
Geen originele onderdelen

De oorzaak van het probleem schijnt meestal de touch IDte zijn. Als het scherm bekrast is of kapot dan is de eenvoudigste oplossing om het beeldscherm met de touch ID samen eruit te halen en een nieuw setje er in te zetten. Alleen het beeldscherm repareren is minder gemakkelijk en kost net zoveel als een setje. Echter als er geen Apple onderdelen gebruikt worden dan zal dit bij een update van het besturingssysteem opgemerkt worden. Automatisch wordt dan het systeem geblokkeerd. Toch zijn er op de forums ook mensen die een goed werkend toestel hadden maar bij de laatste IOS-9 update opeens een foutcode 53 kregen.

Garantie iPhone

Gebruikers met een nieuwe iPhone 6 vallen onder de garantie en kunnen deze ter reparatie aanbieden. Zit je buiten de garantie dan kan je proberen de iPhone 6 aan de gang te krijgen door deze geforceerd op te starten In dat geval houdt je de sluimerknop en de thuisknop minstens tien seconden tegelijkertijd ingedrukt. Als het goed is zou daarna weer het vertrouwde Apple logo moeten verschijnen. Helaas is dat vaak niet het geval. Dan rest alleen nog dat je naar de officiele Apple dealer moet gaan. Als die er ook niets aan kunnen doen dan zal je een nieuwe iPhone moeten kopen. In Amerika heeft een advocatenbureau de gang naar de rechter gemaakt en Apple aangeklaagd voor de foutcode 53.

Apple biedt online support aan. Echter bij een van de voorwaarden staat: “Informatie die het probleem herleidt naar een product van een andere fabrikant waarvoor Apple geen support biedt”. Als je een reparatie hebt laten verrichten waarmee niet Apple onderdelen zijn gebruikt dan helpt de klantenservice je niet langer.

Update voor 053 foutcode

Apple heeft inmiddels een update voor besturingssysteem iOS 9.2.1 vrijgegeven. Hiermee kunnen gebruikers van een iPhone en iPad due een 53 foutcode hadden hun apparaat weer herstellen via iTunes. Mensen die al betaald hadden voor reparatie bij een Apple service punt kunnen in aanmerking komen voor teruggave van hun geld

Smartwatch
Beste smartwatch
Apple watch
Fitness watches
Smartwatch Tag Heuer