Race drone

race drone kopen
Race drone battles

Het Amerikaanse ‘Game of Drones’ is een bekende naam in het wereldje van de rc drones. De racing drones zijn niet alleen bedoeld om mee te racen maar ook worden er battles mee gehouden. In een grote loods wordt dan een battle gehouden met publiek er omheen. De toeschouwers worden beschermd door fijnmazige netten die rondom opgehangen zijn. Een crash is heel gewoon in een battle. Het frame van de rc- en battle quadcopters is daarom veel sterker dan van een gewone drone.

Drone racing staat nog in de kinderschoenen maar kan wel eens heel populair gaan worden. De International Drone Racing Association (IDRA) organiseert al wedstrijden voor de California Cup Championship. Deelnemers moeten een licentie hebben van de Academy of Model Aeronautics (AMA). Hierdoor zijn ze verzekerd voor het toebrengen van schade. De verzekering geldt alleen voor wedstrijden die gespeeld worden in Amerika. Er zijn op het moment twee wedstrijdklassen. De drones moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om mee te doen zoals het frame en de motor.

Communities
De Aerial Sports League (ASL) is de community voor bestuurders van rc- en battle drones. ER zijn meer dan 800 leden die hoofdzakelijk in California zitten. Een tweede community is Aerialsports.tv die ook in Calafornia gevestigd is.

Race drone bouwen
Game of Drones heeft de ‘Hiro Orange bind-and-fly action sports drone’ te koop staan kant-en-klaar voor 699 dollar. Dit is exclusief een controller en oplader; deze moeten door de koper zelf worden aangeschaft. De Hiro drone was voorheen uitgerust met een DJI Naza Lite controller. Goedkoper is het om de drone zelf in elkaar te zetten. Dan kost het model 410 dollar. Een complete set van de ‘Emax Nighthawk Racing Quadcopter’ kost 575 GBP. Prijzen zijn tevens exclusief een mogelijke importheffing als je hem online uit het buitenland bestelt. Je moet wel wat verstand hebben van techniek als je het doe-het-zelf pakket bestelt.

Regels & wet

Vliegen met drones is aan regels gebonden. Er gaan op het moment stemmen op in Europa om iedere drone een chip te geven zodat het toezicht erop eenvoudiger wordt. Racen met een drone of battles houden in de buitenlucht is zeker nog niet toegestaan. Wellicht dat er in Nederland ook binnenkort drone battles georganiseerd worden. In Amerika kreeg het bedrijf Skypan International een boete van bijna 2 miljoen dollar omdat het 65 vluchten met drones had gemaakt boven dichtbevolkte gebieden en in de buurt van luchtroutes.

Drone online kopen

Drones zijn in korte tijd zeer populair geworden zeker onder de jeugd. Een goedkope quadcopter kost tussen de 15-50 euro. De goedkope modellen leveren vaak goede prestaties met loopings van 360 graden. Nadeel is wel dat het materiaal snel stuk is bij een verkeerde landing. Een race drone is doorgaans wel duurder dan een gewone drone omdat hij een sterkere onderdelen is samengesteld.

Tags: race drone, racing drone, drones, drone bezorging