Pinnen met irisscan

Betalen met een irisscan komt steeds dichterbij. De Amerikaanse bank Citigroup heeft samen met ATM softwarebedrijf Diebold een geldautomaat ontwikkeld waarbij je kan pinnen met een irisscan. Op je mobiel tik je een bedrag in wat je wilt pinnen en vervolgens kijk je in de ATM die je oog scant. Als alles goed is bevonden ontvang je het aangevraagde geldbedrag. De automaat heeft geen beeldscherm of toetsenbord.
De testen zullen nog wel even duren. Het is onbekend wanneer er op grotere schaal ATM’s verschijnen met een irisscan. Nadeel van dergelijke geldautomaten zijn de hoge kosten. Een ATM die een vingerafdruk scant of een bloedvatscanner is een stuk goedkoper. In Polen werden in 2014 maar liefst 2000 supermarkten uitgerust met betaalautomaten die een vingerafdruk scanden. In Nederland lopen we wel voorop met internetbankieren maar andere landen gaan sneller over op nieuwe betaaltechnieken.

Schiphol
Ook op Schiphol wordt inmiddels gewerkt met de irisscan. Passagiers die zich vooraf aangemeld hebben kunnen sneller door de grenscontrole op Schiphol. Vooral zakelijke passagiers maken gebruik van deze snelle service met de irisscan.

ICT

Beveiligingscamera
Internet of Things
Online opslag