Spycam kopen

Een spycam is een populaire gadget om te kopen. Behalve om in het geheim iemand te bespioneren worden de cams ook gebruikt als beveiligingssysteem en als oppas om jonge kinderen in de gaten te houden.
Welke spycam?

Een verborgen camera kan op diverse manieren in een voorwerp weggewerkt zijn. Bijvoorbeeld door een cameraatje in een pop of teddybeer te plaatsen en zo de oppas van de kinderen in de gaten te houden. Ook kan de spycam in een pen, horloge, wekker, sleutelhanger, adapter of bril verstopt zijn. Ze kunnen zelfs in rookmelders en sprinklers verborgen zijn! Een werkende rookmelder waarin een verborgen camera is verwerkt kost nog geen 400 euro.
Met een pencamera en 4GB intern geheugen kan 1.5 uur worden gefilmd. Prijs voor zo’n camera ligt rond de 100 euro.

Kopen in webwinkel

Een spycam kan je niet kopen bij gewone webwinkels als Bol, Wehkamp en bekende elektronicazaken. Bol heeft een assortiment van meer dan 4000 producten in de Deur- & Raaminbraakbeveiliging. Er worden slechts 11 spionnen verkocht en dat zijn kijkgaten of camera’s om bezoek voor je deur te bekijken voordat je open doet. Ook de grootste webwinkel van Nederland (Wehkamp) heeft geen spycams te koop. De reden zal vermoedelijk zijn dat een hoop mensen de camera zullen gaan gebruiken om anderen te bespioneren en heimelijk beelden zullen gaan maken. Daar kan je een hoop klanten mee kwijt raken. Op het internet zijn een aantal gespecialiseerde webshops die wel verborgen camera’s kunnen leveren.

Privacy telt zwaar

Bovendien is het juridisch niet zo eenvoudig om een geheime camera te gebruiken. Privacy wetgeving staat het gebruik van geheime camera’s buiten je eigen huis niet snel toe. Werkgevers die personeel in het geheim willen bekijken moeten sterke redenen hebben om dit in te zetten. Een militair die zijn collega in het geheim had gefilmd over een langere periode met een spycam kreeg zelfs ontslag terwijl hij kon aantonen dat de collega spullen van hem had ontvreemd. Beide mannen deelden een kamer toen ze gestationeerd waren op Schiphol. De rechter oordeelde zo hard omdat de camera niet op zijn bed was gericht maar op dat van zijn collega waardoor diens privacy ernstig was aangetast.

Gerelateerde artikelen
Slimme router als spycam
Energiezuinige Wifi
Domotica