Tesla model 3

Onlangs werd bekend dat autofabrikant Tesla een goedkope elektrische auto zal gaan uitbrengen. Liefhebbers moeten nog even geduld hebben want de wagen zal pas in 2017 op de markt verschijnen. In het voorjaar van 2016 wordt bekend hoe de ‘Tesla model 3′ eruit ziet. Tevens kan dan de auto besteld worden. De prijs voor de nieuwe auto is 35.000 dollar. Dat is omgerekend zo’n 31.000 euro. Daarmee is Model 3 een stuk goedkoper als de andere modellen van Tesla. Deze kosten tussen de 83.000 – 116.000 euro. Model 3 moet gaan concurreren met modellen van andere bekende autofabrikanten zoals de Mercedes C , Audi A4 en BMW3.
De Tesla auto’s zijn deels zelfrijdend door een software update. Alle grote autofabrikanten zijn bezig met de ontwikkeling om zelfrijdende auto’s. Het automatisch inparkeren is een van de handige functies in nieuwe modellen auto’s.

Subsidie elektrische auto

De autoleasemaatschappijen zijn enthousiast over Tesla model 3. Zij verwachten dat de nieuwe auto een heel populaire leaseauto zal worden. De Tesla S is ondanks zijn hoge prijs al een gewilde wagen. De nieuwe Tesla model 3 zal door zijn gunstige prijs voor veel meer werknemers bereikbaar worden. Behalve de verkoopprijs kan ook de belastingaftrek de verkoop beinvloeden. Voor elektrische auto’s die geheel elektrisch zijn hoeft de koper geen BPM en geen wegenbelasting te betalen. De overheid wil het rijden met geheel elektrische auto’s stimuleren. De belastingvoordelen voor hybride wagens verdwenen. Deze auto’s moeten nu meer belasting betalen.

Tesla verkopen nemen toe

In het vierde kwartaal van 2014 werden wereldwijd bijna 10.000 Tesla’s verkocht. Dit was 3000 auto’s minder dan de analisten hadden verwacht. De autofabrikant verwacht dat over heel 2015 er zo’n 55.000 auto’s zullen worden verkocht. Dit zou een toename zijn van 74% tegenover de verkopen in 2014. Veel zal afhangen van de nieuwe batterij fabriek in Nevada. De batterijen zijn het duurste onderdeel van een elektrische auto. Door op grote schaal te fabriceren moeten de prijzen drastisch naar beneden kunnen worden gebracht. Zodat de wagens in massaproductie gemaakt kunnen worden.

Batterijen

In de woestijn van Nevada is Tesla (samen met Panasonic) een enorme fabriek aan het bouwen die batterijen moet gaan leveren aan zijn elektrische auto’s. Door op een grote schaal batterijen te fabriceren is het bedrijf in staat om veel meer elektrische auto’s te maken. De doelstelling is om 500.000 Tesla’s te bouwen in 2020. Dit is een vertienvoudiging van het aantal auto’s wat ze nu jaarlijks maken. De fabriek zal op termijn werkgelegenheid bieden aan 9000 mensen.

Technologie

Internet of Things
Veilig op het internet
Domotica