Dezelfde dag bezorgd

Om de klant te winnen gaan de webshops steeds verder met hun dienstverlening. Elektronicaketen Coolblue heeft sinds enige tijd de service ‘Vandaag nog’.

Dezelfde dag bezorgd

Mensen die voor 15.00 uur online een bestelling plaatsen kunnen dit nog dezelfde dag bezorgd krijgen. De razendsnelle bezorging kost 9.95 euro. De bestelling zal tussen 18.00 – 22.00 bezorgd worden en geldt alleen voor werkdagen (niet in het weekend). Het is een ideale service als je iets dringends vergeten bent. Er zijn wel enkele uitzonderingen die niet dezelfde dag bezorgd worden. Dit zijn artikelen met een abonnement, grote artikelen en als je op de Waddeneilanden woont. In het weekend wordt er niet op dezelfde dag thuisbezorgd.
Klanten die een artikel op zaterdag bestellen ontvangen het artikel op zondag tussen 12.00 – 18.00 uur. Ook hier gelden weer de uitzonderingen van grote artikelen, spullen met abonnement en wonen op de eilanden. Ook wordt er niet bezorgd bij de buren als je niet thuis bent. Je moet namelijk een handtekening zetten voor ontvangst.

Wehkamp
Wehkamp heeft Coolblue wel nagevolgd met hun 7-dagen bezorging. Bij Wehkamp worden de bestelkosten zorgvuldig vermeden. Het is lastig om hier informatie over te vinden op de bezorgingspagina. De bezorgkosten van grote spullen (wasmachine, bank e.d) kost 35 euro. Een gewone bestelling kost 6 euro. De zelfde dag service kost waarschijnlijk hetzelfde als het gewone tarief. Dit komt doordat Wehkamp een hightech distributiecentrum heeft geopend in Nederland. Er zijn 500 robots in het bedrijf die gezamenlijk meer dan 12.000 bestellingen per uur kunnen verwerken. Hierdoor is het afhandelen van een bestelling in een mum van tijd gedaan. Binnen een uur kan je pakketje al het distributiecentrum verlaten en in de vrachtwagen worden gezet.

zelfde dag bezorging bij BOL
Ook andere online winkelketens hebben de afgelopen tijd de bestel- en bezorgtijden verbeterd. Bij Bol.com kan men tot 23.00 uur bestellen. Er wordt bij Bol.com niet op zondag geleverd. Restaurants bezorgen al langere tijd eten aan huis via koerierdiensten als Thuisbezorgd.