Microsoft beperkt cloudopslag

Microsoft gaat stoppen met de onbeperkte cloudopslag voor Office 365-gebruikers. Als reden geeft Microsoft dat er door sommige mensen misbruik werd gemaakt en er soms tot 75 Terabyte (75.000GB) werd opgeslagen. De gemiddelde opslag in OneDrive is 5.5GB. Backup’s maken voor de grote accounts werd een enorme klus.
ook opslag gratis accounts verlaagd
Gebruikers met een gratis account moeten het ook met minder cloudopslag doen. De gratis opslag wordt beperkt van 15GB naar 5GB per i januari 2016. Dat zou 500MB onder het gemiddelde van 5.5GB zijn. Mensen met een camera album op OneDrive kregen 15GB extra maar ook deze service zal in 2016 verdwijnen. Gebruiken die meer hebben opgeslagen dan de maximum grens van 1 Terabyte kunnen hun geld terugvragen en het betalend account stop zetten.

Cloud abonnement
OneDrive is de cloud storage van Microsoft waar je bestanden en foto’s kunt opslaan. Aan vijf GB heb je tegenwoordig al snel te kort. Een uitbreiding naar 100GB kost 2 euro/maand en 200GB is 4 euro/maand. Het duurste abonnement is nu 1 Terabyte (1000GB) voor 7 euro/maand en dit is inclusief het gebruik van de volledige Office-toepassingen Word, Excel en PowerPoint.

Gratis cloudstorage Stack

Nu had ik zelf nog geen 100MB in OneDrive dus voor mij maakt het persoonlijk niet uit. Bovendien kwam Transip deze week met zijn gratis cloudopslag Stack. Klanten van Transip krijgen 1 Terabyte gratis storage. De opslagdienst kan bovendien gekoppeld worden aan een webadres. Volgens Transip staan de cloudservers in Nederland en is alle opgeslagen data versleuteld. Bovendien zal de data niet geanalyseerd worden. Geanalyseerde data is immers veel geld waard voor winkels, marketing- en verzekeringsbedrijven. In 2016 werd bekend dat 0,02% van de bestanden in de Stack beschadigd waren. Maar volgens verhalen op het forum van Transip moet dit percentage een stuk hoger zijn. Sommige mensen waren behoorlijk gedupeerd. Bijvoorbeeld doordat automatisch gegevens werden gesynchroniseerd met de Stack.

Tags: Microsoft, cloudopslag, cloud, Transip, Stack
Domotica, Smartphone vervangt pinnen,
Slimme router als spycam, energiezuinige Wifi