Kattenverzekering

Katten behoren tot de de oudste huisdieren van de mens. In het Oude Egypte hielden de mensen al katten om ongedierte te bestrijden. Het aantal katten in Nederland wordt geschat op 2,5 – 3,5 miljoen.

Kattenverzekering

Heb je een kattenverzekering echt nodig? Dit hangt sterk van de leeftijd af. De oudste kat ter wereld was 38 jaar. In Nederland staat dit op 28 jaar. De gemiddelde leeftijd van een kat is 14-16 jaar. Bij 10 jaar wordt de kat als bejaard beschouwd. Een huisdierenverzekering zou dan van pas kunnen komen. Het is wel zaak om de kosten van te voren goed te vergelijken. Huisdierenverzekeringen zijn niet goedkoop en er geldt vaak een eigen risico. Een goede verzekering kost honderden euro’s er jaar.
Reaal huisdierenverzekering
Bij wie kun je katten verzekeren? Bovenaan in Google staat de kattenverzekering van Reaal. Volgens de website zijn er al 280.000 huisdiereigenaren die ook zo’n verzekering hebben afgesloten. De basisverzekering ziet er compleet uit. Medisch onderzoek. consulten, narcose en operaties, medicijnen en euthanasie zijn allemaal inbegrepen. Het gebit en crematie zijn aanvullende verzekeringen. Na 1 jaar kan de kattenverzekering dagelijks opgezegd worden. De vergoedingen zijn 50-90% en ook is er een eigen risico. Hoe meer premie je betaalt, hoe meer geld je terug krijgt van Reaal. Een gewone kat van 10 jaar oud kost ongeveer 17 euro per maand (50% vergoeding van rekeningen). Kies je voor 90% vergoeding dan stijgt de premie naar zo’n 24 euro per maand.

Hondennamen
Aquarium winkel Noord-Brabant