Reizen in Amerika

Vliegtickets

Wil je goedkoop naar Amerika vliegen boek dan ruim van tevoren. Dit kan al snel honderden euro’s schelen als je een vliegticket naar Amerika boekt. Uiteraard vergelijk je eerst de vliegtickets met elkaar. Op de site Vliegtickets punt nl staat United Airliners bovenaan met een retourticket dat 294 euro kost. Ook Air Canada en Austrian Airlines zitten onder de 300 euro. Je moet dan wel minimaal 1 x overstappen op een ander vliegveld. Boek je op het laatste moment (en ook nog in de zomer) dan is de prijs fors hoger. Het zelfde vliegticket kost nu vanaf 995 euro.
Een andere aanrader zijn de KLM Werelddealtickets. Deze actieperiode wordt twee keer per jaar gehouden. Je vliegt rechtstreeks voor voordelige prijzen naar bestemmingen wereldwijd waaronder Amerika.

Visum – reizen in Amerika

Je hebt geen visum nodig om naar Amerika te reizen maar je bent wel verplicht om een elektronische reisvergunning aan te vragen. Deze online reisvergunning wordt ESTA genoemd (Electronic System for Travel Authorization). Je moet de ESTA aanvragen uiterlijk 72 uur voordat je aankomt in Amerika. De aanvraag kun je zelf regelen of uitbesteden aan een visumkantoor. De kosten van de ESTA zijn 15 euro. Het visumkantoor zal een iets hogere prijs rekenen.

Auto huren

Een paar handige tips voor het huren van een auto in Amerika? Sluit de huurovereenkomst in Nederland af. Hier kun je op je gemak de autoverzekeringen vergelijken op voorwaarden en de prijs. Sluit het liefst een autoverzekering af die veel zaken dekt zoals schade aan de auto, diefstal en aansprakelijkheid. Vergeet niet om je creditcard mee te nemen want reizen in Amerika kun je niet zonder creditcard. Aan je bankpasje heb je veel minder. De minimumleeftijd om een auto te huren zonder extra kosten is 25 jaar. Ben je jonger dan betaal je een toeslag.

Vakantie & reizen

Argentiniƫ
Cuba vakantie
Vakantie Spanje
KLM werkt samen met AliBaba