Cuba

Toerisme Cuba

Het is de laatste tijd best stil rondom Cuba. Het land was bezig met een economische verandering maar sinds Trump aan de macht is gekomen is dit op een zachter pitje gezet. De Cubaanse overheid steunt dicator Maduro die president is in Venezuela en dit is tegen het zere been van Trump. Hij heeft sancties ingesteld tegen het Cubaanse regime.
Amerikaanse bedrijven mogen geen zaken meer doen met Cuba op straffe van boetes. Hierdoor heeft het toerisme naar Cuba een behoorlijke knauw gekregen. Amerikanen maken geen cruises meer naar het land en ook geen vakantiereizen. Vanuit Nederland is het wel mogelijk om een rondreis in Cuba te maken.

Salsa

De Cubaanse salsa is wereldbekend en vaak is het onderdeel van het lespakket in Nederland als je salsa wilt leren dansen. Het verschilt van salsa LA (Los Angeles) dat meer op Zuid-Amerika is gericht. Het Cubaanse salsa beweegt veel het bovenlichaam en maakt (meer) swingende bewegingen. Andere dansen die je leert op salsales zijn de chacha, merenque, kizumba en de romantische bachata.

Oldtimers

Klassieke auto’s van vroeger – oldtimers genaamd – zijn normaal in de straten van Cuba. Niet zozeer uit romantiek maar vooral omdat het land lang is geboycot door het Westen. Er werden alleen goederen geimporteerd uit Rusland. Auto onderdelen waren niet te krijgen en ook geen andere nieuwe auto’s. Fidel Castro hield het land decennia in een communistische houtgreep met weinig zeggenschap van de bevolking. Op het einde van zijn leven nam zijn broer het presidentschap over waarna geleidelijk veranderingen kwamen. Nu Trump weer sancties heeft ingesteld zullen de oldtimers nog wel even een vertrouwd beeld zijn in Cuba.

Vakantie

Argentiniƫ
Reizen in Amerika
KLM werkt samen met AliBaba