Beveiligingscamera

Elektronicawinkel Coolblue heeft een top 10 samengesteld van de meest verkochte beveiligingcamera’s. Maar liefst acht van de tien camera’s uit deze lijst zijn van het Chinese merk Foscam.

IP camera

De meeste beveiligingscamera’s werken tegenwoordig via het internet. Ze worden ook wel IP camera (Internet Protocol) genoemd. De camera wordt verbonden met het netwerk thuis en via een app op de smartphone kan je met de camera meekijken of alles thuis in orde is. Bij de wat duurdere modellen is een SD kaartslot ingebouwd waardoor beelden direct op de camera opgeslagen kunnen worden.
De lijst van Coolblue wordt aangevoerd door de FOSCAM FI9853EP. Dit is een Dome camera (heeft een glazen bol) die met een netwerkkabel verbonden is. De camera is waterdicht en heeft infraroodverlichting. Hij is hierdoor erg geschikt om buitenshuis op te hangen. De prijs is 90 euro. Op de tweede plaats staat de FOSCAM C1 ZWART (75 euro) die een kaartslot heeft en dus beelden direct kan opnemen op een SD kaart (zonder abonnement).

Nest beveiligingscamera

Op plek drie staat de bekende >Nest Cam, de beveiligingscamera waarvan Google de eigenaar is. De installatie van de Nest Cam is erg eenvoudig. Aan de achterkant van de camera bevindt zich een QR-code. Na het scannen wordt de Nest Cam aan het netwerk toegevoegd. De prijs van de camera is 199 euro. Het is mogelijk om beelden op te nemen en deze later af te kijken. Hiervoor is wel een abonnement nodig dat 100-300 euro per jaar kost.

Netgear’s Arlo Smart Home HD-camera Duo Pack behoort tot de duurdere beveiligingscamera’s. De set blinkt uit in kwaliteit en bedieningsgemak. De twee camera’s kunnen eenvoudig via een magneet aan het oppervlak worden bevestigd. Ze zijn volledig draadloos omdat ze op batterijen werken. De beelden kunnen worden opgeslagen in de cloud. 1 GB gratis cloudopslag is inbegrepen. Het duurst is de Linksys LCAD03VLNOD Dome-camera die een beweging- en geluidsensor heeft en een melding geeft bij alarm. De prijs is 459 euro.

Winkelen & Veiligheid

Slimme router als spycam
Domotica
Energiezuinige Wifi