Vakantie Spanje

Komende week belooft tropisch weer in Nederland. Een vakantie Spanje ligt dan niet voor de hand zeker niet als je in de buurt van de kust woont. Verleden jaar – met de aanhoudende hittegolf – was er een daling in het aantal zonvakanties naar Spanje met 20%. Dat zal vermoedelijk dit jaar niet gebeuren maar een ding is zeker: goed weer in Nederland zorgt voor een daling in zomervakanties naar het buitenland.

Costa Brava

De Costa Brava is een van de populairste regio’s in Spanje om vakantie te houden. Het gebied grenst aan Frankrijk en is gemakkelijk te bereiken. Bekende badplaatsen die miljoenen toeristen trekken zijn Salou en Lloret de Mar. Barcelona heeft ook een strand maar richt zich meer op de stedentrips. Bekende highlights van Barcelona zijn de kathedraal Sagrada Familia, La Rambla (winkelen, uitgaan, hotels), Camp Nou het voetbalstadium vam FC Barcelona en de Gotische wijk Barri Gotic. EEn paar touroperators die goedkope busreizen met accommodatie naar de Costa Brava aanbieden zijn Solmar, Bolderman en van Boosten.

Benidorm

De badplaats Benidorm is een begrip onder Nederlandse vakantiegangers naar Spanje. De hotels zijn vaak hoogbouw dus als je hoogtevrees hebt geef dan aan bij je boeking dat je een hotelkamer wilt die niet te hoog ligt. Niet dat dit een garantie is maar het kan helpen. Ng beter is om een hotel te boeken wat niet te hoog is en je dus zeker weet dat je gewoon op je balkonnetje kunt zitten.

Torremolinos

Er zullen weinig (oudere) Nederlanders zijn die niet van Torremolinos hebben gehoord. De bekende badplaats ligt dichtbij Malaga in Zuid-Spanje. Torremolinos staat garant voor warm weer in de zomer (30-35 graden) maar niet te heet. Erg hoge temperaturen van 40 gaden zoals in Turkije kom je er niet zo snel tegen. Wel in het binnenland in de stad Sevilla dat op zo’n 160 km ligt. Torremolinos vakantie is een ideale bestemming voor een gezinsvakantie. De meeste hotels zijn halfpension of alleen ontbijt. Er zijn all-inclusive resorts maar dit concept (all-inclusive) is in Spanje minder gangbaar als in de badplaatsen van Turkije.

Vakantie

Argentiniƫ
Cuba
Vakantie Amerika