Watersport Zuid-Holland


Afbeelding van Gerhard G. via Pixabay

Wie zoekt op watersport Zuid-Holland krijgt steevast een lijst van watersportbedrijven te zien. Bovenaan staat echter de Tripadvisor met een top 10 van watersport activiteiten.
Watersport Zuid-Holland

De lijst wordt aangevoerd door het strandzeilen in s-Gravenzande dat de hoogste reviews kreeg. Het uitje duurt 1,5 uur en kost vanaf €39,50. Iedereen was erg positief over deze activiteit en de begeleiding. Het is ook iets wat je niet iedere dag doet. Er moet ook de ruimte voor zijn. Op nummer 2 staat Zeebaard Kayak Tours in Leiden dat de meeste reviews had (55). Echter de meneer die de kajaktochten uitvoerde is gestopt in 2019 omdat het te intensief was geworden. Op nummer 3 staat RIB Actie Scheveningen waarbij met een powerboat vol gas op het water gevaren wordt. Een ideale groepsactiviteit voor een vrijgezellenfeest of bedrijfsuitje. Het minimum aantal deelnemers voor de powerboat is 6 personen. Andere watersporten bij RIB zijn powerkiten en een ontdekkingstocht door Scheveningen met de solex.

Surfen

De twee bekendste surfspots in Nederland zijn Scheveningen en Wijk aan Zee. Door de gunstige zandbanken voor de kust schijnen hier de beste golven te ontstaan voor surfen. Andere plaatsen in Nederland waar je goed kunt watersurfen zijn Zandvoort, Domburg en bij strandpaviljoen Parnassia aan Zee dat in in het Nationaal Park de Kennemerduinen ligt. Enkele surfscholen in Zuid-Holland zijn Surfschool Hoek van Holland, Surfkaravaan in Katwijk en Ouddorp en Pro-Intro in Valkenburg (Z-H).

Boot huren – vaarbewijs

Een boot huren kan heel goed zonder vaarbewijs als er aan een paar eisen worden voldaan. De boot mag niet langer zijn dan 15 meter en mag ook niet harder dan 20 km per uur kunnen varen. Deze snelheid geldt ook voor een waterscooter of voor een opblaasbare boot met buitenboordmotor.

Vakantie

Vakantie Spanje
Reizen door Amerika
Vakantie Cuba