Slimme router als spycam

Deze slimme router gaat een hele stap verder als de meeste routers. Je kan niet alleen zien welke apparaten aan het netwerk gekoppeld zijn maar ook nog eens wat de gebruikers doen op het internet….
Slimme router als spycam

De slimme router van Luma is bedoeld om een goed wifi signaal in huis op te leveren. Je kan hem los kopen of als setje van drie stuks. Wat deze slimme router speciaal maakt is dat er een app voor gemaakt is waarmee de beheerder veel inzicht heeft wat de gekoppelde apparaten doen. Zo kan de beheerder zien welke computers, tablets en smartphones op het netwerk zitten en welke websites de andere gebruikers in huis bezoeken. De app heeft veel beheerfuncties. Het is zelfs mogelijk om de content te filteren en een tijdslimiet in te stellen hoelang een apparaat op het netwerk actief mag zijn. De Luma is nog niet te koop in de winkel. De verkoopdatum voor de router ligt ergens in 2016.

Routers die goed verkocht worden bij elektronicaketen Coolblue zijn: Netgear Nighthawk AC1900 (meer dan 300 reviews, 169 euro) en de TP-Link Archer C7 (190 reviews, 99 euro). Beide routers zorgen voor een stabiel en snel wifi signaal. Via Remote access beheer je het thuis netwerk.

Tags: slimme router, netwerk, Wifi
energiezuinige Wifi
Domotica,