Smartphone vervangt pinnen

Mobiel betalen zonder pinnen

Afgelopen zomer is ING begonnen met een proef waarbij waarbij 5000 klanten contactloos kunnen betalen met hun mobiele telefoon. Uit een publicatie deze week bleek dat de proef een doorslaand succes is. De ING streeft ernaar dat meer dan een half miljoen rekeninghouders voor het einde van 2015 contactloos kunnen betalen met hun smartphone. Ook de Rabobank is inmiddels met testen begonnen. ABN AMRO begint met betalen per mobiel in 2016.
Om bij de ING contactloos te betalen heb je een smartphone nodig met minimaal Android 4.4 KitKat. De allernieuwste versie van dit mobiele besturingssysteem is Android 6.0 Marshmallow dat in oktober 2015 uitkwam. Klanten moeten de ING Mobiel Betalen app downloaden en deze activeren met een mobiele pincode. De ING vraagt de eerste zes maanden geen geld maar daarna moeten gebruikers 50 cent per maand betalen om van deze service gebruik te maken.

Bij aankopen tot 25 euro heb je geen pincode nodig. Wanneer je voor 50 euro hebt gekocht dan wordt wel de pin gevraagd. Een voorbeeld: je koopt iets voor 8 euro, weer iets anders voor 15 euro en iets voor 19 euro (totaal is 49 euro). Een volgende betaling zal waarschijnlijk de grens van 50 euro overschrijden en dan wordt de pin gevraagd. Hierna kan je weer tot 50 euro contactloos betalen per mobiel.

Internet of Things, eten bezorgen