Eten bezorgen

Kant-en-klare gerechten

De markt voor kant-en-klare gerechten en eten bezorgen is sterk in opkomst. Steeds meer consumenten ontdekken het gemak van een gezonde maaltijd die kant-en-klaar bezorgd wordt of die in een korte tijdspanne te bereiden is. Een concept dat snel groeit in Nederland zijn de maaltijdboxen van HelloFresh. In Amsterdam is een stevige concurrentie tussen eethuizen en marktplaatsen die kant-en-klare maaltijden aanbieden en deze op kantoor bezorgen.
Maaltijdboxen

Bij HelloFresh kan men een keuze maken uit drie verschillende maaltijdboxen: Orginalbox, Veggiebox en de Fruitbox. De dienst werkt met flexibele abonnementen waarbij de klant een maaltijdbox thuisgeleverd krijgt die verse ingredi├źnten bevat + bijbehorende recepten waarmee men snel een gezonde maaltijd kan bereiden. HelloFresh is begonnen in Duitsland en is behalve in Nederland ook in Belgie, het Verenigd Koninkrijk en Amerika actief. De zaken gaan zo goed dat het bedrijf zich voorbereidt op een beursgang op het einde van 2015. Grootaandeelhouder is Rocket Internet dat honderden miljoenen euro’s in veelbelovende start-ups steekt. In Nederland heeft HelloFresh 20.000 klanten. Wereldwijd zijn er zo’n 280.000 abonnementen. Vooral in Amerika doet HelloFresh het goed. HelloFresh Nederland streeft ernaar dat tegen het einde van 2015 60.000 mensen een abonnement hebben afgesloten. Men kan eerst een proefpakket uitproberen waarbij men 20 euro korting krijgt op het normale tarief.

Eten bezorgen in Amsterdam

In Amsterdam zijn verschillende marktplaatsen in verse maaltijden actief die om de gunst van de klant strijden. Stach is een eetwinkel die 6 vestigingen heeft in Amsterdam. Stach maakt tevens hoogwaardige kant-en-klare gerechten van verse levensmiddelen. De besteluren zijn van 17.00-21.30 uur. De minimale order is 15 euro en de bezorgkosten zijn 2.50 euro. Boven de 35 euro is de bezorging gratis. De gemiddelde levertijd van eten bezorgen is 1 uur. De kant-en-klare maaltijden voor vers gekoeld afgeleverd. De betaling is online of men betaalt met pin aan de bezorger. In de Van Woustraat (buiten het centrum, in de Nieuwe Pijp) zijn diverse andere eetwinkels en marktplaatsen geconcentreerd zoals Marqt, Ekoplaza, Landmarkt en Stach.

Winkelen
Amazon webwinkel