Amazon webwinkel

Amazon is een grote webwinkel in Amerika. Het bedrijf werd opgericht in 1994 door de ondernemer Jeff Bezos en bood aanvankelijk alleen boeken aan. In de loop van de jaren groeide de webshop uit tot een enorme marktplaats waar van alles te koop wordt aangeboden. Er werken nu meer dan 33.000 werknemers. De omzet in het tweede kwartaal van 2015 was ruim 23 miljard dollar met een nettowinst van 92 miljoen dollar.
Snelheid & aanbod
De kracht van webwinkels (tov traditionele winkels) is het reusachtige aanbod en de snelle levering van goederen. Bij BOL.com worden direct leverbare artikelen die voor 23.00 uur besteld zijn al de volgende werkdag thuisbezorgd of je kunt ze ophalen bij een afhaalpunt. BOL is onderdeel van supermarktconcern AH. Er zijn meer dan 700 afhaalpunten beschikbaar waar je het pakje van BOL op kunt halen. Wehkamp werkt met postvervoerder DHL dat 1000 afhaalpunten heeft in lokale winkels zoals Jumbo, Agrimarkt, Esso pompstations en bij de VVV. Ook bij Wehkamp kan je tot 23.00 uur bestellen waarna het de andere werkdag al bezorgd wordt. Amazon kreeg in 2014 toestemming van de Amerikaanse overheid om testen te gaan beginnen met drones. In de toekomst zullen drones een wezenlijk onderdeel vormen van het bedrijf (Amazon Prime Air) in de bezorging van artikelen. Bestellingen kunnen dan binnen 30 minuten afgeleverd worden bij de klant.

Aanbiedingen
De site van Amazon staat vol met speciale aanbiedingen. In elk segment wordt bijgehouden wat op het moment het best verkocht wordt. Op de pagina Today’s Deals is hiervan een overzicht te vinden. Andere aanbiedingen zijn de coupons en de outlet store. Op de pagina van Amazon’s Fashion staat de reusachtige collectie mode verdeeld over verschillende categorieen. Op de modepagina staat tevens een link naar de Sales & Deals.

Wat niet verkocht wordt
Amazaon verkoopt een aantal producten niet. Dit zijn wapens, alcohol, vastgoed, huisdieren, auto’s, benzine, loten van een loterij, roken, brillen (op sterkte) en tweedehands kleding.

Gerelateerd
Smartphone vervangt pinnen