Robotstofzuiger

robotstofzuiger opengemaakt
De Dirt Devil heeft een deksel aan de bovenkant met daaronder een filter en het stofbakje

Robotstofzuiger kopen

Mijn vrouw heeft onlangs een goedkope robotstofzuiger gekocht. De keus viel op het goedkoopste model: de Dirt Devil (zie foto’s op deze pagina). Dit model was bij de Mediamarkt in de aanbieding voor 79,99 euro terwijl dezelfde robotstofzuiger bij BOL te koop stond voor ruim 120 euro. Een groot prijsverschil op een relatief lage prijs.
Dirt Devil

Een eerste indruk is dat het een handig apparaat is als je vaak niet thuis bent en zelf geen zin hebt om te stofzuigen. De Dirt Devil doet het goed op een gladde vloer. Op een vloerkleed of tapijt is het apparaat heel wat minder effectief. Het stofbakje kan 0.27 liter bevatten en is redelijk snel vol. De Dirt Devil stopt vanzelf als het stofbakje vol is. Rode lampjes geven aan dat het bakje geledigd moet worden. Wat wij fijn vinden aan de robotstofzuiger is dat hij op moeilijk bereikbare plekken komt waar we niet zo snel stofzuigen. Zoals achter de televisiekast, onder de grote kast in de huiskamer en onder de bank. De Dirt Devil stopt vanzelf als de accu leeg is. Je moet hem dan opnieuw opladen. Het geluidsniveau is 68DB en als je dan in de kamer zit is dat nog best een redelijk lawaai.

Dust Sensor
Duurdere modellen maken niet perse minder lawaai. De Samsung VR20H9050UW robotstofzuiger van 899 euro produceert 75DB. Het model kan met de afstandsbediening bediend worden naar plekken waar veel stof is te verwachten. De Samsung VR20H9050UW heeft 7 verschillende standen. De Dust Sensor laat de robotstofzuiger pas stofzuigen als er stof wordt gesignaleerd. Wanneer de batterij bijna op is gaat de robotstofzuiger vanzelf terug naar het dockingstation. Met zijn krachtige motor, sterke borstel en groter stofbakje (0.7 liter) is de kwaliteit een stuk hoger als de Dirt Devil.

Technologie
Spycam kopen
energiezuinige Wifi
Domotica