Wal-Mart start drone bezorging

Wal-Mart is klaar voor de thuisbezorging van boodschappen met drones. Dit is af te leiden uit een aanvraag van het bedrijf aan de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA). Andere grote ondernemingen zoals Amazon en Google zijn ook bezig met het testen van drones voor bezorging aan huis.
Wal-Mart wil gaan vliegen met de quadcopters DJI Phantom 3 Professional en DJI S900 van het Chinese bedrijf DJI dat de marktleider is. Opmerkelijk is dat de modellen waarmee straks thuisbezorgd wordt niet te koop zijn in de winkel van Wal-Mart maar wel bij Amazon. De prijs voor de quadcopters ligt tussen de 1200-1450 dollar. Amazon en Google testen ook drones maar ontwikkelen en bouwen deze geheel zelf.

Wal-Mart wil verschillende testen met drone bezorging gaan uitvoeren. Zo wil het bedrijf met quadcopters gaan vliegen naar parkeerplaatsen van de supermarkt. Klanten die een bestelling hebben geplaatst voor boodschappen kunnen er voor kiezen deze boodschappen op te halen bij een pick-up point op de parkeerplaats. Wal-Mart wil nu de boodschappen bezorgen per drone van de winkel naar het pick-up point. Ook wil men vluchten gaan uitvoeren naar klanten die in rustige buitenwijken wonen.

Op het moment zijn commerciƫle vluchten met drones nog verboden in Amerika. De FAA moet steeds goedkeuring verlenen als een bedrijf wil testen. Er wordt echter aan nieuwe wetgeving gewerkt. De verwachting is dat deze binnen een jaar van kracht wordt. Het zal voor ondernemingen dan eenvoudiger worden om met een drone te gaan (thuis)bezorgen.

Winkelen

Fysieke winkel blijft belangrijk
Online boodschappen
De zelfde dag bezorgd
Zuinige droger duur?