Prepaid en toch hoge rekening

Prepaid van Simyo en toch bijbetalen

Dit is het geval bij Simyo. Als je voor je kind een prepaid tegoed gekocht hebt om te internetten dan loopt de bundel gewoon door ook al is de bundel op……Bij Simyo moet je er op bedacht zijn de internetbundel uit te zetten als het saldo bijna nul is. Doe je dit niet dan kan je een onverwacht hoge rekening krijgen. Je zal niet de eerste zijn die nog een groot bedrag moet bijbetalen doordat de prepaid negatief is geworden. Met games worden veel MB’s verbruikt en is een prepaid snel op. Veel mensen zijn dan ook boos dat ze moeten bijbetalen terwijl ze juist een prepaid hadden afgesloten om dat te voorkomen.
verbruik meten met vertraging
Hoe kan dit zou je denken? Dit komt omdat het verbruik ‘met een vertraging worden verwerkt’. Simyo omschrijft het zelf dat ze klanten de kans geven om ‘hun laatste gesprek of internetsessie af te maken’. Als je kind zijn prepaid bijna heeft opgemaakt en hij nog een uurtje doorspeelt met zijn game dan zal de rekening flink oplopen. Vooral op het snelle 4G netwerk is het dataverkeer hoog. Er staat inmiddels wel een waarschuwing op de website van Simyo dat een negatief saldo niet uitgesloten is. Simyo raadt gebruikers aan om een MB meter App te downloaden voor het internetverbruik. Internet boven de bundel kost 15 cent per MB.

Vodafone – internetsnelheid verlagen
Ook Vodafone kent een dergelijk systeem maar zij blokkeren het internet als je meer dan 100 euro buiten je bundel hebt verbruikt. Bovendien kan je als ouder bij Vodafone ook kiezen voor het ‘ BloX Beperkt Internet’. Als deze internetbundel op is dan wordt de internetsnelheid sterk verlaagd maar kan je wel verder internetten zonder extra kosten. Deze laatste optie is een stuk veiliger om onverwachte telefoonkosten te vermijden.