Mini laptop Asus

Een mini laptop is ideaal als je wilt werken terwijl je reist, op college zit of op vakantie bent. Door zijn lage gewicht en geringe afmetingen is de mini laptop gemakkelijk mee te nemen. De verkoopprijzen liggen tussen de 200-300 euro en het gewicht rond de 1 kg. Een belangrijk verschil met een tablet is het toetsenbord.
Ik heb onlangs de Asus Eeebook X205TA gekocht nadat ik goede reviews had gelezen op het internet. Na twee maanden gebruik kan ik redelijk positief terugkijken op mijn aanschaf. Op het Eeebook is Windows 8 geinstalleerd. Ik werk normaal op een laptop met Windows 7. Windows 8 is best wennen maar omdat het Eeebook niet mijn vaste computer is vindt ik het niet onoverkomelijk.

Ik kocht mijn ASUS Eeebook bij Wehkamp omdat ik een voucher had met 10 euro korting. Hierdoor was de laptop iets goedkoper dan bij Coolblue. De mini laptop start snel op omdat de harde schijf beperkt is tot slechts 32 GB. Nadat je account is ingesteld op de laptop blijft er ongeveer 16 GB vrije schijfruimte over. Mini laptops zijn uitermate geschikt om in de cloud te werken. Op het Eeebook is geen ingang voor een vaste internetverbinding noch is er een dvd speler ingebouwd. Met wifi leg je eenvoudig contact met het internet. Het gewicht van de ASUS Eeebook is slechts een kilogram waardoor je de laptop gemakkelijk meeneemt. Door zijn kleine formaat heb je ook weinig ruimte nodig om ergens te zitten en kan je er zonder veel moeite mee op schoot zitten.

upgrade naar Windows 10 mislukte

Wat goed mis ging met mijn Eeebook was de upgrade naar Windows 10. Er wordt door bijna iedere winkel geadverteerd met een gratis upgrade naar Windows 10. De upgrade naar Windows 10 mislukte omdat ik te weinig schijfruimte had. Toen ik Windows 10 wilde installeren had ik 12GB schijfruimte over op mijn mini laptop. Omdat de installatie 3GB vroeg dacht ik dat dit geen probleem zou zijn. Ik vergat echter dat het nieuwe systeem zo’n 11GB vrije ruimte nodig had om te functioneren. Toen ik een usb stick gebruikte om extra schijfruimte te creĆ«ren ging het (uiteindelijk) mis. Nadat 86% van de bestanden gekopieerd waren naar de usb stick stopte de laptop ermee. Ik slaagde er gelukkig nog wel in om via Veilige Modus terug te keren naar Windows 8. Mijn resterende schijfruimte was ik door de mislukte upgrade echter geheel kwijt. Ik kon geen enkel nieuw programma of app meer installeren.

Dankzij de garantie werd de laptop gratis teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Ik heb later gehoord dat een upgrade naar Windows 10 bij veel pc’s en laptops problemen oplevert. Voorlopig wacht ik nog wel even met mijn upgrade en ga ik gewoon door met Windows 8. De update van de vaste computer naar Windows 10 verliep daarentegen vlekkeloos. Deze upgrade naar Windows 10 heeft goed uitgepakt. Mijn computer is een stuk sneller geworden.